WID Scanner

Namens de KNB geven wij u de mogelijkheid gebruik te maken van een WID-scanner. Met deze scanner kunt u verschillende identiteitsdocumenten op echtheid controleren.

Actuele meldingen

Productieverstoring opgelost

De productieverstoring van vandaag is opgelost. Het heeft helaas langer geduurd dan we hadden voorzien. Onze excuses hiervoor. Gelukkig werkt de de dienstverlening weer naar behoren. originele medling: Op dit moment is er een verstoring, waardoor...

Lees meer

Terugkijken

In de afgelopen maanden zijn er veel verbeteringen doorgevoerd. En dat was nodig! Het klanttevredenheidsonderzoek (KTO), dat PWFD in november 2021 heeft gehouden, gaf daar volop aanleiding voor. Het KTO is door velen van u ingevuld, waarvoor dank,...

Lees meer

Instructievideo

Indien u Safari gebruikt als browser, kunt u de inhoud zichtbaar maken door op het onderstaande vlak uw rechter muistoets in te drukken en te kiezen voor ‘Open frame in nieuw tabblad’ of ‘Open frame in nieuw venster’.
N.b.: Om de onderstaande video zichtbaar te maken, moet uw browser ‘cookies van een derde partij’ toestaan.

Handleiding

Open de handleiding door op de afbeelding te klikken.

Indien u Safari gebruikt als browser, kunt u de inhoud zichtbaar maken door op het bovenstaande vlak uw rechter muistoets in te drukken en te kiezen voor ‘Open frame in nieuw tabblad’ of ‘Open frame in nieuw venster’.

Handleiding

‘Open de handleiding door op de afbeelding te klikken.

Indien u Safari gebruikt als browser, kunt u de inhoud zichtbaar maken door op het ‘grijze’ vlak uw rechter muistoets in te drukken en te kiezen voor ‘Open frame in nieuw tabblad’ of ‘Open frame in nieuw venster’.

Kalibratie Procedure

Voor een zo goed mogelijk scanresultaat met de WID-scanner, is het aanbevolen, om deze aan het einde van de week uit te zetten en aan het begin van de week weer aan te zetten en te kalibreren. Hierbij de stappen:

 

Uitzetten (laatste dag van de week):
  1. Houd de aan/uit knop ingedrukt tot een handje op het display verschijnt.
  2. Houd de knop nogmaals ingedrukt, totdat het balkje op het Display vol is en de scanner op stand-by gaat.
  3. Verwijder hierna de stroom. Mocht bovenstaande niet werken, verwijder dan de stroomkabel direct.

Aanzetten (eerste dag van de week):

  1. Maak de glasplaat schoon (gebruik een droge, zachte doek) en plaats een dik stuk – niet licht doorlatend – karton of muismat plat op de glasplaat, zodat deze helemaal afgedekt is. Let op dat het karton ook onder het clipje achterin de scanner komt!
  2. Sluit de stroom weer aan en start de scanner opnieuw op:
    houd kort een vinger tegen de aan/uit knop tot het rode lampje dooft. De scanner leeg tijdens het opstarten het geheugen en voert de kalibratie uit. Zodra deze klaar is, verschijnt het scansymbool: [Rechthoek met vinkje].
  3. Verwijder het karton (of muismat) en de scanner is klaar voor gebruik.

Indien u problemen of vragen heeft, kunt u dit bij de helpdesk melden op werkdagen van 08:00 – 18:00 uur via 085-1309669 of via service@pwfdiensten.nl

De WID-scanner van PWF Diensten

Namens de KNB geven wij u de mogelijkheid gebruik te maken van een WID-scanner. Met deze scanner kunt u verschillende identiteitsdocumenten op echtheid controleren. WID-scanners maken meerdere drie scans van een identiteitsdocument, telkens met een ander type licht (wit, infrarood en UV). Door de verschillende typen licht worden de echtheidskenmerken van het document zichtbaar en daarna getoetst tegen de database van alle openbare officiële echtheidskenmerken.

Met deze dienst voldoet u aan de gewijzigde Verordening beroeps- en gedragsregels, die op 1 oktober 2021 door de KNB in werking is gesteld.